2015-01-13 – diena po

Pirmininkas: Valka
Data: 2015-01-14
Laikas: 19:00
Vieta: Sakwa, M. K. Paco g. 1, Vilnius
Dalyviai: Valka, Cijunas, Lebas
Pastabos: antras kartas šioje vietoje…


 
Štai ir sulaukėme pirmosios kalendorinių metų 13-osios, kurion paragintas nedrąsiai kvietė Pirminykas Valka… Suprantama, žmogus prie geležinkelių, tai ilgais atstumais dabar mąsto, nepastebėjo, kaip trylikta atėjo.
 
Šis posėdis, skirtingai nuo ankstesnių sausio posėdžių, buvo ypatingai ramus. Pirminykas su Cijunu buvo ratuoti, o poną Lebą gelbėjo Vilniaus viešasis transportas.
 
Pirmasis vietą užu stalo užsiėmė pirminykas, kaip ir priklauso, po pusvalandžio pasirodė ir Cijunas, o paskutinysis atpėdino Lebas. Pradžioj, kaip visad, bendro pobūdžio nerišlūs pokalbiai apie situaciją asmeniniuose gyvenimuose. Ir, palengva perėjome prie normalesnių temų.
Lebas buvo su kokiu tai bliuzonu, kurio rankoves puošė gan įdomi emblema. Štai jos pagrindu ir pradėjo rutuliotis kalba apie vaikų poreikius elektronikos prietaisams. Na, ten visokie naujesni, geresni planšetonai*, intelektus mobiliaris** ir kt. Esmė, kad visur viskas tas pats – vaikams reikia ir nieko čia nepakeisi. Mes, gi kaip inžinerinės pakraipos atstovai, bandome tiems vaikams logiškai išaiškinti esmę, o jie, gi, vadovaujasi bandos jausmu ir emocijomis. Štai čia ir gimsta konfliktinės situacijos.
Antroji tema (pagaliau Lebas išaiškino tų minėtų emblemų istoriją), apie kurią diskutavome, galėtų vadintis taip – „Ar mes privalome remontuoti daiktus patys?”. Autorius gi Lebas. Žmogus pasipasakojo, kaip perrinko savo mašinos suportus, ir mašina kur tai nuslydo nuo atramų. Tada dar prisiminė, kaip kažkada kažkokios gumytės nesugebėjo kažkur užmauti, nes nenuėmė kokio tai šūdelio nuo galiuko. Ir pan. Cijunas irgi pripasakojo istorijų apie mašinos, skalbyklės ir kitokių prietaisų remonto ypatumus. O Lebui vis kirbėjo mintis „Tai ar turime mes remontuoti, ar ne? Ir jei taip, tai iki kokio lygio?” Valka užtikrino, kad suportų keitimas – tai jau daugiau, negu mes turėtume daryti. Cijunas gi porino, kad „Jeigu tau patinka, tai gali perrinkti mašiną skersai ir išilgai”. Kadangi buvome tik po pirmo boko, tai labai nešūkavome. Tačiau taip ir neišsiaiškinome iki galo, kur gi ta plonytė remonto riba tarp „Reikia susiremontuoti” ir „Tai mano hobis”…
 

Išgerta: 4(?) bokalai alaus + puodelis arbatos. Suvalgyta: lėkštė keptos duonos su sūriu. Rezultatas bankiniais skaičiukais: ~10-15 EURO.

 
Tai tiek. Situaciją stebėjo ir viską užsirašinėjo naujasis 13-osios šutvės raštininkas Apatijus. Ramybės Jums.
 


 

* Planšetonas ir Intelektus mobiliaris – tai Cijuno išgalvoti naujadarai daiktams, kurių pavadinimai „Planšetė” ir „Išmanusis telefonas”.

2 Comments

  1. 16 sausio
    Reply

    Kad lengviau būtų prisiminti patariu ponui Velerijonui įsivesti į planšetonus ir mobiliarijus visiems metams priminimą kada anam pirmininkauti 🙂

    Gal kas turi žinių kur mūsų broliukai kabakiniai dingę ???

    • Cijunas
      16 sausio
      Reply

      Tai kad bibliotekininkai gi knygas dėlioja lentynose…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *