2015-02-13 Krikštatėvių rokenrolai

Pirmininkas: Bartas
Data: 2015-02-13
Laikas: nuo 18:00
Vieta: Alaus biblioteka, Trakų g. 4, Vilnius
Dalyviai: Bartas, Brazas, Cijunas, Jakutis, Lebas, Valka
Pastabos: pagaliau visi kartu…


 
Štai ir atėjo laikas susitikti naujojoje vietoje – Bartas nedvejodamas užkvietė visus beveik savo kieman…
 
Stalelis mūsų jau laukė gražiai rezervuotas su naująja alaus enciklopedija. Posėdį pradėjo (kaip dažniausiai ir būna) Lebas, po to prisijungė Cijunas, Brazas, Valka jau už raudonos linijos buvo (vėlavo 15 min.), Bartas gi (nors jis to ir nepripažins gal) pavėlavo lygiai 1 valandą ir 34 minutes. Bet čia dar ne rekordas. Jakutis iš savo užuprekystalio išlindo pavėlavęs net be 4 minučiu dvi valandas! Kaip lietuvių liaudies patarlė byloja – arčiausiai gyvenantys ilgiausiai vėluoja.
 
Kaip jau lengvai pasižodžiavome prieš Tryliktą elektroninėje erdvėje, tai, kolei nebuvome įgėrę po porą, tai ir kalbos buvo normalios, diskutavome apie biblioteką, kaip išvalyti kaminą, apie grynųjų poreikį (Lebui jų nereikia – viską per mobilką nori daryt). Tada įpuolė Lebui Kunigaikščių, kiti irgi nesnaudėme, tai ir prasidėjo garso lygio kilimas.
 
Pasipylė diskusija kas tai yra rokenrolas. Lebas puolė Cijuną, kad tai yra Motorheadai, Cijunas kirto atgal, kad kas tada Elvis Preslis. Įsikiša Brazas su klausimu – kada vartoti Kunigaikščių – nusprendžiam, kad vieną prieš miegą. Vis dar aiškinamės rokenrolo prasmę. Lebas kerta galutinį – kai mus išmes, tai ir bus rokenrolas.
 
Kažkuris, berods, Bartas, patikina, kad demagogas ir pizdūnas ranka ranką plauną, tada ateina nauji pilni bokalai ir diskusijos decibelai šauna aukštyn, kaip demografijos kreivė po karo. Prasideda IPA kartumo baisus aptarimas. Bartas kažką atsišaukia nuo baro… Anie du barmenai (Bartas su Jakučiu) karts nuo karto vis prieina situacijos pakurstyt. Vienu metu publikai buvome pristatyti kaip Alaus bibliotekos Krikštatėviai. Mintyse panorau sudainuoti „Ein Prozit” arba bent jau šūktelt „Kurwa tu kurwa, kokia tu bjauri”, oi, t.y. „Visur gerai, bet Lietuvoj geriausia!”.
Bet inteligentija labai nesidžiaugė ir nepuolė mūsų garbint, tai toliau sukiojom liežuvius. Kas skaitė „Istorija prostitucii”, kas vis naujas rūšis ragavo (beje, kiek pamenu, baras nepasišiukšlino labai ir pastatė bent po vieną tai tikrai, o gal ir po daugiau).
Ramybės akimirka pasitaikė Donelaičio raštai Cijunui po ranka, tai tie tuoj su Lebu viens kitam eiles pradėjo skaityti garsiai. Vis intonaciją parinkdami atitinkamą beigi žodžius bandydami pritaikyt aktualius nūdienos veiksmams. Viduj buvo linksma, kaip iš šalies atrodė – nežinia, bet Cijuno parinktos eilutės kažkokiai gretimo staliuko damai visai patiko.
 
Link pabaigos prisėdo kokia tai panelė ponia Asta su savo gyvenimo palydovu. Kolektyvas sakė – tai jų klasiokė. Priėmėm šiltai.
Išlaukėm iki darbo pabaigos, tada ir išsiskirstėm po namus (gal kas dar ir kitur nusvirduliavo…). Padėka Bartui iž pavėžinimą namo.
 

Išgerta: nesveikai skirtingų rūšių po keletą bokalų/taurių alaus. Suvalgyta: Cijuno pica ir visokios šūduvos, kurios ten priruošė Jakutis savo zakamurkėj. Rezultatas bankiniais skaičiukais: kiekvienam skirtingas ir nefiksuotas, bet apytiksliai galėjo būti po 10-30 EURO.

 
Tai tiek. Situaciją stebėjo ir viską užsirašinėjo naujasis 13-osios šutvės raštininkas Apatijus. Ramybės Jums.
 
 
Pabaigai keletas nuotraukikių situacijos išvaizdinimui…

IMAG0407

IMAG0409

IMAG0411

IMAG0413

IMAG0416

IMAG0419

IMAG0420

IMAG0421

IMAG0424

IMAG0425

IMAG0426

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *